Cum comand

Purtând numele bijutierului și metalurgistului german Johannes Gutenberg, care la 1455 a inventat presa tipografică, Editura Gutenberg prin scopurile și realizările în demersul tipografiei moderne, duce cu succes până astăzi numele inventatorului tiparului.

Trebuie avută în vedere o nouă relație dintre un posibil client care devine automat autor. Acesta prezintă manuscrisul unui editor, lector de carte sau consultant științific. Unul din aceștia, conform sistemului peer-review acordă o atenție deosebită textului, îi aduce sau nu modificări, se pronunță asupra conținutului cât și a unor eventuale probleme în redactare.

Lectorii de carte și referenții trebuie să ajungă în anumit numitor comun posibilul autor, căruia îi sugerează unele limitări sau delimitări din conținut (confidențial).

Autorul va lua decizia finală cu un reprezentant al editurii, stabilind un contract scris, o comandă și un tiraj. De asemenea se va conveni asupra aspectului grafic al cărții, paginație și machetare. Acestea toate fiind îndeplinite, se va conveni asupra unui prim termen de corectură.

Strânsa legătură dintre autor, editor, consultant de specialitate va converge înspre bunul de tipar la termenul prestabilit. Modul de comunicare dintre aceștia este foarte important (fie poșta electronică, fie telefonic sau oral).

Statutul de autor la care aspiră orice client al unei edituri va fi căpătat doar după ce acesta va trece de cerințele ca o lucrare elaborată să fie originală din punct de vedere al conținutului iar procesul de antiplagiat să se încadreze în standarde.

Avem o experiență de peste 70 ani de tipografie și aproape 20 de ani de editură, adresarea noastră se referă la autor de manuale , de cărți pentru copii, cursuri studențești, cărți cu tematică juridică, beletristică, istorică, etc. Oferta noastră constă în editarea de Cataloage de artă, Albume gastronomice, Calendare, Teze de Doctorat.

Publicarea unei cărți cu ISBN și Descriere CIP este un demers foarte important pentru orice cadru didactic (având în vedere în „criteriile și punctajele pentru evaluarea personalului didactic” de care se tine cont la întocmirea dosarului profesional, sau orice doritor, începător, care dorește să devină autor.

Considerații tehnice

Manuscrisul, în format electronic, va fi transmis prin email sau autorul se deplasează personal la magazinul Gutenberg de prezentare.

Analiza durează maxim două zile. În cazul avizării pozitive a conţinutului, editura va pregăti forma finală pentru tipar (paginare, copertă etc.), nu înainte de a fi semnat un contract cu autorul. Contractul prevede condiţiile şi cerinţele în care va fi executată lucrarea.

Editura pregăteşte forma finală pentru tipar şi o prezintă autorului. Autorul răspunde de originalitatea lucrării. În contractul dintre părţi se specifică faptul că editura nu va publica manuscrisul făra acordul autorului. Autorul va fi consultat şi va da Bun de Tipar pentru copertă şi text. Coperta este realizată de editura. După tipărire, coletul cu cărţi este transmis autorului prin Prioripost sau poşta rapida.

Pentru lucrările publicate, se va aloca ISBN și CIP-ul corespunzător de la Biblioteca Națională (ce va fi primit în aprox. 10 zile lucrătoare). Acordarea ISBN și Descrierea CIP sunt gratuite. Din tirajul stabilit, 2 exemplare rămân în editura noastră pentru fondul de carte iar 8 exemplare merg la Depozitul Legal de carte (7 ex. pentru Biblioteca Națională a României, 1 ex. pentru Biblioteca Județeană).

Ai alte întrebări?
Scrie-ne un mesaj